Daniel Pessel

Daniel Pessel

Biografie

DANIEL PESSEL is een artistieke duizendpoot in hart en nieren. Zijn 25-jarige ervaring als tekenaar en illustrator in Aix-en-Provence zorgt voor oogstrelend design. Hij kan zijn handen niet stil houden want ze willen permanent dingen creëren waarbij ze moeizaam de constante ideeënvloed volgen die hen soms zelfs lijkt te ontglippen…

Eerst tekende hij, vervolgens schilderde hij, gaf dingen vorm, deed aan houtsnijden, beeldhouwen en nu bewerkt hij ook metaal. Mechanica gebaseerd op onderstellen van oude moto’s vormden een goed begin. Toen kwamen er heel wat realisaties in uitgesneden staal, maar op het ogenblik dat hij het enorme potentieel ontdekte dat de recyclage van oude objecten inhoudt, stroomden de ideeën binnen.

Vandaag zijn deze sculpturen afkomstig van een mechanisch universum waarbij naaimachines gecombineerd worden met nobele materialen zoals staal, leder of hout. Heel wat omgevormde objecten raken met elkaar verweven en leiden tot imposante machines bestuurd door charismatische personages. Zijn het dromers, idealisten, enthousiastelingen of avonturiers ? Het staat iedere waarnemer vrij om de wereld te creëren die bij hem past.

Daniel Pessel - Works

Carro Allegro

CARRO-ALLEGRO001

Genesis – L’homme du futur

GENESIS002

The Triketor

TRIKETOR033

Neptune

image00003 (1)

La Fusée de Leonard

5ab4a900-555b-4dc6-bf54-af28e5934880

Daniel Pessel - Video's

Beste Klant,

Omwille van de nieuwste Covid-19 regels die door de overheid zijn opgelegd zijn we genoodzaakt de galerij te sluiten tot 13 december.

Het is echter nog steeds mogelijk om een kunstwerk af te halen of bij u thuis te laten leveren.

Check zeker onze website, op zoek naar het ideale kunstwerk, en wij komen het graag bij u leveren.